Arda Aanvulling

Deception

Zorg dat je met je team goed samenwerkt, volg het Leaderboard en wees je concurrenten een stap voor!

Het bedrijf Delta Industries wordt geconfronteerd met een hack. Gevoelige data ligt op straat en de directeur Hans is radeloos. Zoek samen met jouw team uit wie er verantwoordelijk is, wat het motief is en met welke middelen de hack tot stand is gekomen.

Tijdens het spel gebruik je met een team een iPad. Op de iPad ontvang je af en toe hints over de mogelijke dader, maar moet je ook vragen beantwoorden die weer leiden tot meer informatie.


De verdachten
Hans (Directeur)

Heeft hart voor de zaak en voor zijn secretaresse Claire. Met zijn IT-manager Peter heeft hij het minder op, maar die kerel werkt er al lang en kost niet de hoofdprijs. Wel zijn de IT-kosten vrij hoog en is het Hans nooit helemaal duidelijk waarom. Nu Delta gehackt is moet hij zich hierin wel verdiepen. Misschien is het wel allemaal gebeurd door zijn onwetendheid.

Claire (Secetaresse)

Heeft toegang tot alle bedrijfsprocessen en is onmisbaar voor de directeur. Is bij elk belangrijk gesprek en heeft invloed. Is niet geliefd bij het personeel. Ligt momenteel in scheiding en heeft mogelijk geldgebrek na haar scheiding. Claire wordt door iedereen gezien als een bitch. Maar iedereen moetlangs haar om wat voorelkaar te krijgen. Zonder Claire haar toestemming gebeurt er niks.

William (IT-supplier)

Zijn bedrijf heeft een goede staat van dienst. Levert over de gehele wereld oplossingen en beheert voor Delta onder andere de printers en telefonie. William levert zijn diensten aan Delta Industries sinds de oprichting en heeft hierdoor een goede relatie met Hans. William is dan ook kind aan huis.

Peter (IT-medewerker)

Is een introvert persoon die moeite heeft met samenwerken. Hij maakt een vreemde indruk en heeft vaak het gevoel dat mensen hem niet goed begrijpen. Bovendien voelt hij zich achtergesteld nu hij al jaren geen loonsverhoging heeft gekregen. Peter kan het wel heel goed vinden met José. Ze vinden elkaar in hun intresse voor techniek.

Jose (Stagiair)

Heeft gamen als voornaamste hobby en doet soms mee met hackathons. Vind het verwerpelijk dat achtbanen van tropisch hardhout gemaakt worden, alleen maar voor het plezier van de mens, bovendien vindt zij dat security iets is waar anderen verantwoordelijk voor zijn. Ze loopt stage bij Delta Industries en heeft als stageopdracht een analyse te maken van de veiligheid van de nieuwe achtbaan bij Delta.